Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) розкрили злочинну схему “відкатів”. Співробітники Служби безпеки України (СБУ) вимагали 800 тисяч гривень у посадових осіб держпідприємства “Артемсіль” (Соледар, Донецька область) за допомогу в прискореному перерахуванні грошей за виконані підрядні роботи.

Про це повідомляють в прес-службі ДБР.

У схемі був замішаний заступник начальника управління Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях, заступник начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізької області, а також ряд посадових осіб держпідприємства стратегічного значення “Артемсіль”.

Учасники створювали штучні перешкоди підрядникам під час процедури підписання актів-прийому виконаних робіт, затягували терміни перерахунку і надсилали офіційні листи до уповноважених органів з вимогою проведення перевірок підприємств-підрядників.

Таким чином створено умови для отримання відкатів, який встановлювався в розмірі 15% від суми укладених договорів.

За результатами проведених слідчих дій задокументований факт вимагання та отримання частини “відкату” 8500 доларів в Запоріжжі через заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області.

У місті Бахмут Донецької області в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу затриманий заступник начальника управління Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях і заступник начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними іншої частини грошей – 540 тисяч гривень від представника підприємства.

Зараз вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ДП “Артемсіль”. Також відбулися обшуки за місцем роботи та проживання учасників організованої групи. Досудове розслідування триває.

Джерело: Звістка