Складові:
Для основи:

140 гр. борошна
80 гр. м’якого вершкового масла
65 гр. цукрової пудри
1/3 чайної ложки розпушувача
1 чайна ложка сметани 18%
1 яйце
Макова начинка:

650 гр. макової основи (замоченого в молоці маку з цукром)
3 яйця
3 столові ложки борошна
Сирний шар:

650 гр. перетертого жирного сиру
3 столові ложки густої сметани, 18%
3 яйця
2/3 склянки цукрової пудри
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
Глазур:

100 гр. темного шоколаду
5-6 столових ложок жирних вершків
Додатково:

300-350 гр. заморожених вишень
Приготування
Подрібнити насіння маку в кавомолці. Нагріти молоко, цукор, апельсинову цедру, насіння маку і родзинки в маленькій каструлі на середньому вогні.

Знизити вогонь до повільного і варити, поки насіння не вбере молоко, і суміш не загусне, близько 15 хвилин.

Додати лимонний сік і трохи вершкового масла і варити протягом ще 2 хвилин. Додати ваніль і перемішати до об’єднання. Зняти з вогню, щоб охолодити повністю.

Розморозити вишні на паперовому рушнику, щоб прибрати зайвий сік. В ідеалі дістати з морозилки за кілька годин до приготування.

Змішати всі інгредієнти для пляцка і замісити тісто, яке помістити в роз’ємну форму діаметром 24 см., Змащену маслом і присипану борошном. (Тісто має бути м’яким і пластичним, але якщо воно буде занадто липким, додати трохи борошна. Консистенція тіста залежить від розміру яйця.

Макову суміш змішати з борошном і яйцями до поєднання компонентів. Потім помістити всі інгредієнти для сирної частини в чашу міксера і змішати до однорідної маси, але не більше ніж 1 хвилину.

Далі на тісто основу розмістити макову начинку розподілити вишні і накрити їх зверху сирною сумішшю. Помістити в попередньо розігріту духовку до 175 градусів і випікати протягом 60-70 хвилин або до готовності.

Готовий пляцок остудити до кімнатної температури, а потім на ніч поставити в холодильник. На наступний день нарізаний шоколад і вершки нагріти на водяній бані до утворення гладкої глазурі, якою потім залити пляцок зверху.

Джерело: Український журнал