Привіт друзі, в даній статті автор розповідає історію з власного життєвого досвіду, а також ділиться порадами як вирішити проблема примерзання тормозних колодок.

Історія з власного життєвого досвіду.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

Чистоту я люблю і часто ганяю свій автомобіль на мийку. Влітку мию машину на мийках самообслуговування, а ось всі заощаджені на мийці влітку гроші витрачаю взимку, довіряюсь професіоналам. Відмінно знаю до чого призводять зимові водні процедури – це неодмінно примерзли до дверей ущільнювачі, коли неможливо потрапити в машину вранці, залиті водою замки і замерзлі колодки гальм. Якщо проблему з водійськими дверима і замками якось можна вирішити шляхом проникнення через троє дверей що залишились, (якось то мені доводилося потрапляти в свою “дев’ятку” через багажник ), то з колодками і примерзлим ручником все набагато складніше. Прихоплює намертво, та так, що неможливо зрушити з місця.

Що робити в таких випадках?

Можна спробувати обережно рушити з місця, якщо пощастило, колодки відлипнуть і ви поїдете. Якщо ж не допомогло, краще не продовжувати, інакше ремонт гальм і заміна покришки вам гарантовані, зимові шини легко стираються об асфальт.

Я в таких випадках роблю наступним чином. Завжди під рукою знайдеться пластикова пляшка від води. Йдемо додому, в кафе, громадський туалет і набираємо теплу воду, ні в якому разі не використовуйте окріп, через різкий перепад температури легко пошкодити лакофарбове покриття колісних дисків, та й деталям гальмівної системи це теж не дуже сподобається.

Підручним гострим предметом робимо отвір в кришці пляшки і починаємо поливати примерзли барабани або колодки, ефект безумовно буде, гальмівні колодки відійдуть і можна буде вільно їхати.

Не забуваємо, що після цього треба просушити гальма періодичним, легким гальмуванням і для профілактики не треба ставити деякий час автомобіль на ручне гальмо. У разі, якщо вам все-таки потрібно піднімати ручник для роботи “автозапуску”, підійміть його на один клік, щоб спрацював індикатор, а під колеса підкладіть цеглину або інший подібний предмет, тоді машина точно не покотиться!

Я не перший день за кермом, але все потрапляю в такі ситуації. І не завжди в цьому винна зимова мийка, колодки може прихопити від різких перепадів температур, вранці було ще тепло, а до вечора вдарив мороз.

Якщо у вас були подібні випадки, діліться, як ви вийшли з цієї ситуації.

Дякуємо, що читаєте нас!

 

Джерело: Мій світ