В цій статті хочемо поділитися з вами трьома рецептами неймовірно смачної домашньої буженини.

Приймемо за аксіому, що ковбаса – продукт привабливий, що вже говорити. Купив, нарізав, з’їв – все просто. Проте хороша ковбаса коштує дорого, а дешева робиться з чого завгодно, тільки не з м’яса.

Крім того, дієтологи стверджують, що всього один бутерброд з “Докторською” ковбасою може потягнути на 100-130 ккал. Тобто його калорійність порівнянна з банкою солодкої газованої води. Якщо зробити аналогічний бутерброд з вареною яловичиною, можна отримати жиру наполовину менше, а білка в два рази більше. А калорійність впаде щонайменше на 30 відсотків.

Залишається останній рубіж “привабливості” ковбаси – зручність використання і зберігання. І ось тут нам допоможуть рецепти, в яких задіяні природні антисептики – цибуля, часник і сухі трави.

М’ясо в часниково-майорановій скоринці

Змішуючи роздавлений часник з майораном, ми отримуємо захист печеного м’яса від сухості і псування. І не варто боятися запаху – в печеному вигляді часник втратить пекучість і запах, а страва отримає приємний смак.

Інгрідієнти:
м’ясо шматком (вирізка, грудинка, шматок з реберцями, яловичина або свинина) – 2 кг;
майоран – 6 ст. л.;
часник 15 зуб.;
сіль – 2 ст. л.;
перець мелений чорний – 1 ч. л.
Приготування:
М’ясо шматком вимити й обсушити. В окрему миску видавити часник, змішати з майораном, сіллю і перцем. Повинна, завдяки часничному соку, вийти кашоподібна маса. На великий аркуш харчової фольги викласти м’ясо і обмазати сумішшю – все, зі всіх сторін. Щільно загорнути у фольгу. Можна в кілька шарів. І відправити в холодильник на 2 доби. Потім запекти при 180°С 1,5 години. Не розгортаючи фольги, остуджуємо. Таке м’ясо можна різати на бутерброди, додавати в салат, класти в другі страви.

Корейка (грудинка), відварена в цибулинні

У цьому рецепті найважче – ви не повірите! – зібрати цибульне лушпиння. Але можна просто піти на ринок і попросити її у продавців овочів. А між тим цибулиння – відомий антисептик. Не дарма її відваром лікують інфекційні захворювання ротової порожнини, у тому числі стоматит.

Інгрідієнти:
1,5 кг свинячої грудинки;
2 л води;
0,5 склянки солі;
головка часнику;
цибульна лушпиння з 10-12 цибулин;
3 лаврових листа;
15 горошин чорного перцю, мелений червоний перець;
3-4 квітки гвоздики.
ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ: 👇
Підживлення помідорів і огірків сироваткою: ефективний засіб який дасть вам великий урожай

Приготування:

У каструлю висипати сіль, спеції і промите лушпиння, залити водою. Коли вода закипить, викласти грудинку і варити 45-60 хвилин. Залишити в розсолі на ніч. Потім на шматки грудинки видавити часник, загорнути у фольгу і зберігати в холодильнику.

Курячі (індюшині) грудки, печені з цибулею

Головне в цьому рецепті – ні краплі води, ні грама жиру!

Інгрідієнти:
3-4 грудки без шкіри;
2 кг цибулі;
сіль;
перець горошком;
трохи сухого чебрецю.
Приготування:
Цибулю нарізати довільно – півкільцями, шматочками, кільцями. Грудки помити і розрізати на 2 частини, натерти спеціями і залишити на 1 день в холодильнику.

На дно товстостінної каструлі викласти шар цибулі, поверх шматки грудок, посолити, поперчити, посипати чебрецем. І знову цибулю, м’ясо. Останній шар повинен бути цибуляним.

Пам’ятайте: ні краплі води, ні краплі жиру! Поставте каструлю на слабкий вогонь. Підіть з кухні і забудьте про те, що ви готуєте, на 2,5 години.

За цей час цибуля розтане, перетворившись в бульйон. Під нею грудка стане соковитою. Можна залишити її в бульйоні, він в холодильнику перетвориться на желе. А можна зберігати грудки в фользі.

Смачного!

Джерело: Мій світ