Різдвяний кекс створює відмінний святковий настрій всій сім’ї. За цим чудовим рецептом виходить дуже смачним та пряним.
Інгредієнти для приготування:
— вершки – 50 мл;
— яйця – 4 шт.;
— борошно – 200 г;
— олія – 1 ст. л.;
— горіхи (на ваш смак) – 300 г;
— родзинки – 150 г;
— курага – 200 г;
— лікер – 100 мл;
— цукор – 100 г;
— цукрова пудра – 50 г;
— 10 г розпушувач – 10 г;
— прянощі (за смаком);
— сіль (за смаком).
Покрокове приготування:
Всі сухофрукти помити, та висушити.
Дрібно порізати курагу, додати родзинки, цю суміш залити лікером, відставити на кілька годин.
Почищені горіхи на кілька хвилин помістити в розігріту духовку, залишити до охолодження.
До яєць додати вершки та цукор, посолити, добре збити.
Борошно з’єднати з розпушувачем та просіяти, ввести в збиті яєчну суміш.
Процідити суміш сухофруктів, зі всіх боків покрити мукою, додати до тіста.
Сюди ж додати прянощі та горіхи, перемішати.
Деко для випікання змастити олією, перекласти тісто.
Тепер деко накрити та відставити на пів години в тепле місце (40 градусів).
Випікати в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.
Вимкнути духовку, відчинити дверцята, залишити кекс до охолодження.
Задекорувати цукровою пудрою.
Смачного!
Джерело: Вакурат