Різдвяний кекс створює відмінний святковий настрій всій сім’ї. За цим чудовим рецептом виходить дуже смачним та пряним.

Інгредієнти для приготування:
— вершки – 50 мл;

— яйця – 4 шт.;

— борошно – 200 г;

— олія – 1 ст. л.;

— горіхи (на ваш смак) – 300 г;

— родзинки – 150 г;

— курага – 200 г;

— лікер – 100 мл;

— цукор – 100 г;

— цукрова пудра – 50 г;

— 10 г розпушувач – 10 г;

— прянощі (за смаком);

— сіль (за смаком).

Покрокове приготування:
Всі сухофрукти помити, та висушити.

Дрібно порізати курагу, додати родзинки, цю суміш залити лікером, відставити на кілька годин.

Почищені горіхи на кілька хвилин помістити в розігріту духовку, залишити до охолодження.

До яєць додати вершки та цукор, посолити, добре збити.

Борошно з’єднати з розпушувачем та просіяти, ввести в збиті яєчну суміш.

Процідити суміш сухофруктів, зі всіх боків покрити мукою, додати до тіста.

Сюди ж додати прянощі та горіхи, перемішати.

Деко для випікання змастити олією, перекласти тісто.

Тепер деко накрити та відставити на пів години в тепле місце (40 градусів).

Випікати в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Вимкнути духовку, відчинити дверцята, залишити кекс до охолодження.

Задекорувати цукровою пудрою.

Смачного!

Джерело: Вакурат