Рецепт приготування надзвичайно ніжного і смачного пляцка “Спартак”. Діти вам будуть вдячні за це чорно-біле щастя. Такий пляцок потребує трішки затрат часу, але воно того варте.

Пише Вакурат із частковим використанням матеріалів Годинник

Рецепт приготування пляцка «Спартак»
— Молоко – 1 склянка:

— Яйця – 2 штуки:

— Масло – 100 г.:

— Мед – 3 ст.л.:

— Цукор – 1 склянка:

— Сода – 1 ч.л.:

— Оцет – 1 ч.л.:

— Какао – 4-5 ст.л. (від кількості какао залежить насиченість кольору):

— Борошно – 450 – 500 г.

Процес приготування:
Молоко, мед та масло поставити на вогонь і довести до однорідного стану (не кип’ятити).

Яйця збити з цукром і додати до охолодженого молока. Борошно вимішати з какао, зробити невеличке заглиблення в борошні, всипати туди соду і влити оцет (гасимо соду), змішуємо всі інгредієти та замішуємо тісто. Тісто ділимо на 10-12 частин і кожну частинку тонко розкачуємо (по розміру дека). Викладаємо тісто на деко, робимо проколи вилкою і випікаємо 5-7 хвилин при температурі 170 градусів.

Коржі змащуємо будь-яким улюбленим заварним кремом.

Заварний крем для пляцка «Спартак»
— Молоко – 0,5 л;

— Цукор – 1 склянка;

— Борошно – 3 ст.л. з гіркою;

— Яйця – 3 штуки;

— Ванілін ( за бажанням);

— Масло – 400 г.

Процес приотування:
Яйця збиваємо з цукром та з борошном, влити трішки молока та збити, щоб не було грудочок. Додати решту молока і поставити на вогонь (на розсіювач) або на водяну баню. Довести крем до загустіння, постійно помішуючи. Крем вважається готовим, якщо проведена лопаткою лінія не запливає.

Охолоджений крем поєднуємо в декілька етапів з окремо збитим маслом.

Смачного!

Джерело: Вакурат