Іран надав Україні і США попередню доповідь про катастрофу Boeing 737 “Міжнародних авіаліній України” в Тегерані 8 січня, в результаті якого загинули 11 українців.

Відзначається, що, за їхніми даними, пожежа на борту спалахнув до падіння, а при зіткненні з землею стався вибух. До таких висновків прийшли в Організації цивільної авіації Ірану.

Зокрема, за словами голови організації Алі Абедзаде, на загоряння перед катастрофою вказують повідомлення очевидців, а траєкторія польоту говорить про те, що лайнер збирався повернутися в аеропорт вильоту.

Екіпаж нібито намагався повернути літак в аеропорт Тегерана, проте не звертався з проханням про допомогу за допомогою радіозв’язку.

Крім того, слідчі зазначили, що обидва так звані чорні ящики були знайдені, проте вони отримали пошкодження, тому частина записів на них втрачена.

Як повідомлялося, раніше в Ірані заявили, що пілот літака МАУ, який розбився 8 січня під Тегераном, з самого початку польоту не міг зв’язатися з вежею і диспетчером, про що свідчать дані перевірки “чорного ящика” екіпажу.

Джерело: ukr.red

Автор

Удовенко Олександр