20. Національний парк “Єллоустон”


В американців є особливий ритуал, який потрібно здійснити хоча б раз в житті – відвідати Єллоустонський національний парк, який обов’язково залишить у будь-кого неймовірні враження від могутності природи. Там можна помилуватися калейдоскопічними водами Великого призматичного джерела або бродячим бізоном в долинах Ламар та Хайден чи просто відпочиньте на пікніку біля озера Єллоустон.

19. Флоренція


Флоренція пропонує велику кількість всесвітньо-відомих пам’яток, в тому числі площа Мікеланджело та площа Синьйори. Після того, як ви оціните архітектуру та мистецтво цього історичного італійського міста епохи Відродження, спробуйте смачні тосканські страви і вина, а також морозиво. Потім можете перетнути міст Понте Веккіо, щоб дістатися до зелених садів Боболі, де ви знайдете шедевральні панорамні види.

18. Сан-Франциско

Сан-Франциско є домом для деяких із найвідоміших пам’яток США, серед яких – міст Золоті Ворота, Рибацька пристань та острів Алькатрас. Це місто здатне задовольнити запити любителів активного відпочинку, гурманів та інших туристів будь-якого віку. Витратьте час, щоб дослідити район Кастро і Чайнатаун. Якщо у вас немає багато часу, щоб відвідати згадані вище місця, вам обов’язково треба здійснити мальовничу поїздку на одній із історичних канатних доріг міста.

17. Амстердам


В Амстердамі вас чекають знамениті музеї, тюльпани, водні канали, кафешки та елітні бутики. Тут ви зможете провести свої дні, дивлячись на картини Ван Гога, відпочиваючи у Вондельпарку і займаючись шопінгом в районі Дев’яти маленьких вулиць. Пориньте в голландську культуру, поїдаючи сирі сельди та млинці. Якщо ви плануєте поїздку на весну, не пропустіть сади Кьокенхоф, де можна помилуватися мільйонами квітів.

16. Мальдіви


Сюди не дешево і не легко дістатися, але цей ізольований рай в Індійському океані – уособлення тропічного відпочинку мрії. Тут бунгало із солом’яною стріхою розташовані між кришталево чистими водами, а пляжні поїздки і спа-процедури є єдиними пунктами порядку денного. Якщо хочеться чогось цікавенького, то відвідайте столицю Мале або замовте екскурсію по дайвінгу.

15. Сідней


Сідней пропонує більше, ніж просто приголомшлива кількість пам’яток: Сіднейський оперний театр, Сіднейська гавань, Сіднейський міст і т.д. Це найбільше австралійське місто може похвалитися теплим сонячним кліматом, який ідеально підходить для того, щоб насолодитися його довгим списком сезонних фестивалів і подій, а також для відпочинку або серфінгу на всесвітньо відомих пляжах, таких як Кугі, Бонді та Менлі.

14. Мачу-Пікчу

Візит до “загубленого міста інків” точно не для людей із слабкими нервами. За словами колишніх мандрівників, хоч і чотириденний похід по стежці інків є складним завданням, перебування там під час сходу та заходу сонця є незабутнім. Якщо ви не готові до походу, ви можете скористатися туристичним поїздом до гірської бази.

13. Дубай


Приголомшливі краєвиди Перської затоки, неймовірні заходи, вечірки та історичні точки чекають вас у Дубаї. Це близькосхідне місто наповнене унікальними пам’ятками, включаючи найвищий хмарочос світу Бурдж Халіфа, найбільший торговий центр світу Дубай Молл та інших багатьох місць із префіксом най-. Але місто зберігає свою спадщину, як наприклад житловий район Бастакія і традиційні базари Gold і Spice. Якщо вам потрібно відпочити від міської метушні, вирушайте на піщаний берег пляжу Джумейра.

12. Нью-Йорк


В Нью-Йорку відбуваються нескінченні міські пригоди: прогулянки по Центральному парку, виставки в музеї Метрополітен, шоу в Бродвеї… А вночі у вас з’являється можливість помилуватися високими хмарочосами Манхеттена з оглядового майданчику Емпайр Стейт Білдінг. Гурмани також по гідності оцінять величезні варіанти ресторану Big Apple.