Уряд змінив правила доставки та вручення судової повістки. Зокрема, судові повістки, адресовані фізичних особам, можна вручати членам сім’ї адресата, а повістки для юридичних осіб вручаються особисто під розпис.

Кабінет Міністрів України постановою від 27.12.2019 №1149 вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, передає «ЗіБ» з посиланням на урядовий портал.

Відповідно до нових правил, рекомендовані листи з позначкою «Судова повістка» під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату, а у разі його відсутності — будь-кому з повнолітніх членів його сім’ї, який проживає разом з ним. У разі відсутності адресата чи членів його сім’ї працівник поштового зв’язку інформує адресата за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження судової повістки.

Якщо протягом трьох робочих днів після інформування адресат не з’явився отримати судову повістку працівник поштового зв’язку

робить позначку «адресат відсутній за вказаною адресою», яка засвідчується підписом з проставленням відбитку календарного штемпеля і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його до суду.

Судові повістки, адресовані юридичним особам, під час доставки за зазначеною адресою вручаються представнику юрособи, уповноваженому на одержання пошти, під розпис. У разі відсутності адресата за вказаною адресою судова повістка повертається до суду не пізніше ніж протягом наступного робочого дня.

Джерело: Закон і бізнес