Коли тобі 30 років починаєш по іншому харчуватися. Зберігайте в закладки, вам стане в нагоді.

ВІТАМІН А – сприяє клітинному оновленню.

Джерела: морква, перець, гарбуз, авокадо, шпинат та інші листові овочі містять бета-каротин. Бета-каротин жиророзчинний вітамін, тому в морквяний сік потрібно додавати оливкове масло.

КОЛАГЕН – фібрилярний білок, що становить основу сполучної тканини організму.

Джерела: кістковий бульйон, желатин, брокколі, цитрусові, яйця, листова зелень, горіхи, печериці.

КРЕМНІЙ – покращує структуру колагену і підвищує еластичність тканин.

Джерела: селера, листя кульбаби, цибуля-порей, кисле молоко, редис, насіння соняшнику, помідори.

СЕМЕНА ЛЬОНУ містять з своєму складі: ніацин (збільшує тонус шкіри, усуває дрібні зморшки); тіамін (омолоджуючий ефект); фолієва кислота (бореться із запаленнями на шкірі); холін (заспокоює, знімає роздратування); альфа-лінолева кислота (стимулює регенерацію шкіри).

ГОРІШКИ – фісташки, волоські горіхи, арахіс. Люблю в чистому вигляді. Іноді додаю в салати

Насіння кунжуту – допомагають збалансувати рівні естрогенів в організмі. Денна норма – близько 30 грам. Я люблю кунжутом посипати салати і використовую у вигляді масла.

КАВА – Як показали дослідження, у 90% жінок, які випивали не менше півлітра кави в день, був підвищений рівень естрогенів. Підвищений рівень естрогенів шкідливий так як і нестача. Я любитель кави. П’ю слабкий чорна кава без цукру 3-4 склянки в день.

Джерело: Обозреватель