Коли тобі 30 років починаєш по іншому харчуватися. Зберігайте в закладки, вам стане в нагоді.
ВІТАМІН А – сприяє клітинному оновленню.
Джерела: морква, перець, гарбуз, авокадо, шпинат та інші листові овочі містять бета-каротин. Бета-каротин жиророзчинний вітамін, тому в морквяний сік потрібно додавати оливкове масло.
КОЛАГЕН – фібрилярний білок, що становить основу сполучної тканини організму.
Джерела: кістковий бульйон, желатин, брокколі, цитрусові, яйця, листова зелень, горіхи, печериці.
КРЕМНІЙ – покращує структуру колагену і підвищує еластичність тканин.
Джерела: селера, листя кульбаби, цибуля-порей, кисле молоко, редис, насіння соняшнику, помідори.
СЕМЕНА ЛЬОНУ містять з своєму складі: ніацин (збільшує тонус шкіри, усуває дрібні зморшки); тіамін (омолоджуючий ефект); фолієва кислота (бореться із запаленнями на шкірі); холін (заспокоює, знімає роздратування); альфа-лінолева кислота (стимулює регенерацію шкіри).
ГОРІШКИ – фісташки, волоські горіхи, арахіс. Люблю в чистому вигляді. Іноді додаю в салати
Насіння кунжуту – допомагають збалансувати рівні естрогенів в організмі. Денна норма – близько 30 грам. Я люблю кунжутом посипати салати і використовую у вигляді масла.
КАВА – Як показали дослідження, у 90% жінок, які випивали не менше півлітра кави в день, був підвищений рівень естрогенів. Підвищений рівень естрогенів шкідливий так як і нестача. Я любитель кави. П’ю слабкий чорна кава без цукру 3-4 склянки в день.
Джерело: Обозреватель