Нехай на різного роду рекламних картинках правильного сніданку ви бачили апельсини і грейпфрути, але вранці натщесерце цитрусові їсти не потрібно.

Багатьом здається, що ідеальним рецептом для початку дня є склянка фруктового соку, але це помилка. Швейцарські дієтологи розповіли про те, що у жодному разі не потрібно вживати вранці на порожній шлунок. Навіть якщо ви дуже любите гостру їжу з масою спецій, то її не потрібно їсти на порожній шлунок. Про це повідомляє Медицина.

Подібного роду страви викличуть пряме подразнення оболонки шлунка, спровокувавши кислотну реакцію, викликавши хворобливі спазми. Крім того, спеції та приправи – подразники за своєю природою, що може спровокувати розлад на весь день.

Всі харчові продукти і напої, що містять цукор, чинять на підшлункову залозу додатковий тиск. А це не найкраще, що ми можемо їй дати одразу після пробудження. Крім того, прийнята натще фруктоза може перезавантажити печінку. Те ж стосується і різного роду газованих напоїв. У жодному разі не вживайте їх натщесерце, оскільки, змішавшись з кислотою всередині, вони провокують нудоту і газоутворення. Також ці напої вранці викликають шлункові спазми. Нехай на різного роду рекламних картинках правильного сніданку ви бачили апельсини й грейпфрути, але вранці натще цитрусові їсти не потрібно. Вони сприяють виробленню кислоти в шлунку, а надлишкова кількість клітковини й фруктози негативно впливає на процеси травлення.

 

Джерело: УНІАН