Міністерство цифрової трансформації України вводить систему комунікації між державними органами “Трембіта” у промислову експлуатацію
Про це відомство повідомляє у Facebook.

“Система “Трембіта” офіційно введена у промислову експлуатацію. Це означає, що період її тестування закінчено, вона цілком придатна для використання та відповідає усім вимогам до захисту інформації”, – йдеться у повідомленні.

“Трембіта” дозволяє інформаційним ресурсам державних органів безпечно обмінюватись електронними повідомленнями між собою. Саме за допомогою “Трембіти” міністерство створює електронні послуги. Зараз вже 47 державних органів підписали угоди щодо підключення до “Трембіти”.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації України планує перевести усі державні реєстри в електронний формат.

“Трембіта” – система електронної взаємодії українських державних електронних інформаційних ресурсів, через яку будуються інформаційні взаємодії органів публічної влади через інтернет шляхом обміну електронними повідомленнями.

Система “Трембіта” є одним із ключових елементів інфраструктури надання електронних послуг громадянам та бізнесу, який забезпечує зручний уніфікований доступ до даних державних реєстрів.

Основу системи становить удосконалена естонська платформа обміну даними X-ROAD, яка є фундаментом естонського цифрового суспільства.

Джерело: Еспресо