Відповідний проєкт розміщений для громадського обговорення на сайті Мінінфраструктури.

Міністерство інфраструктури планує запровадити нову ставку плати за аеронавігаційне обслуговування на маршруті та єдину для всіх аеропортів України ставку плати на підході та в районі аеродрому. Про це повідомила прес-служба міністерства.

“На виконання рішення Антимонопольного комітету України, Міністерство інфраструктури підготувало зміни до наказу від 4 червня 2019 року № 415 “Про встановлення Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України”, яким вводиться нова ставка плати за аеронавігаційне обслуговування на маршруті та єдина для всіх аеропортів України ставка плати на підході та в районі аеродрому”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідний проєкт розміщений для громадського обговорення на сайті міністерства. “Ці зміни вдосконалюють державну тарифну політику у транспортній сфері й усувають зауваження АМКУ щодо застосування різних ставок плати за аеронавігаційне обслуговування на підході та в районі аеродрому міжнародного аеропорту “Бориспіль” і всіх інших аеропортів”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Антимонопольний комітет почав розгляд справи про антиконкурентні дії Мінінфраструктури шляхом встановлення в аеропорту “Бориспіль” вдвічі нижче плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування польотів літаків, ніж в інших аеропортах.

 

Джерело: УНІАН