Про це під час зустрічі домовилися керівники воєнних розвідувальних відомств двох держав

Під час переговорів начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-полковника Василя Бурби з начальником Головного управління воєнної інформації Угорської Республіки генерал-лейтенантом Яношем Берешем було досягнуто домовленостей щодо об’єднання зусиль та розширення взаємодії зі зміцнення регіональної колективної безпеки. Співпрацю воєнних розвідок України та Угорщини буде організовано за кількома напрямами та у різних форматах партнерства. Зокрема, співробітники воєнних розвідок двох держав опрацьовуватимуть спільні аналітичні оцінки нових загроз безпеці в регіоні та розроблятимуть механізми колективної протидії.

Також, генерал-полковник Василь Бурба та генерал-лейтенант Янош Береш узгодили першочергові спільні кроки українського та угорського воєнних розвідувальних відомств, які дозволять підвищити якість обміну розвідувальною інформацією та рівень поінформованості безпекових структур НАТО.

Розширення співробітництва в розвідувальній сфері між Україною та Угорщиною сприятиме залученню нашої держави до Програми розширених можливостей НАТО та зміцнюватиме спроможності розвідувального співтовариства країн членів Альянсу.

Джерело: Головне управління розвідки