25 січня — усі християни вшановують память святої мучениці Тетяни. В цей день читають особливу молитву до святої і просять заступництва і допомоги.

Молитва до святої мучениці Тетяни

О свята мученице Тетяно, наречена найсолодшого Жениха твого Христа! Агнице Агнця Божественного! Голубко цнотливості, запашне тіло ти одягнула стражданнями як царськими ризами, до соборів небесних приєднана, торжествуєш нині у славі вічній. Від днів юності ти обіцяла Богові бути служителькою Церкви, цнотливість ти зберегла і полюбила Господа більше за всі блага! До тебе ми молимося і тебе просимо: Вислухай наші сердечні благання і, не відкидаючи наших молінь, подаруй чистоту тіла і душі, надихни любов до Божественних істин, виведи нас на шлях чеснот.

Виблагай нам у Бога ангельську охорону, наші рани та язви зроби безболісними, в темноті страждань терпіння даруй. Гріховні рани оздоров, осінь нашу охорони, подай старість безболісну і безбідну, у смертну годину поможи. Пом’яни наші скорботи та відраду даруй! Відвідай нас, сущих у в’язниці гріха, скоро настанови нас на покаяння, розпали полум’я молитви, не залиш нас сиротами, щоб, славлячи твої страждання, ми хвалили Господа нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Джерело: Доброта