Сезонні епідемії вірусних захворювань як правило супроводжуються підняттям температури тіла вище норми. Тому, коли вона підіймається вище позначки 38,5 градусів, її необхідно збивати. Температура від 37-38,5 градусів, це природний захисний механізм кожного організму й втручатися в цей процес не варто.

Високу температуру знижують за допомогою лікарських засобів, а саме жарознижуючих препаратів та допоміжних маніпуляцій, які можна зробити вдома самостійно.

Збільшити питво.
При високій температурі йде інтенсивне зневоднення організму, тому часте питво у великій кількості, необхідне для нормалізації водного балансу. Пити можна просту теплу або кімнатної температури воду, різноманітні чаї, узвар, мінеральну воду, морси та інше.

Вологим обтиранням.
Знизити температуру тіла можна за допомогою вологого обтирання тіла. Змочіть серветку не холодною водою та обітріть ті зони, які дуже пітніють – пахові ділянки, лоб, під колінами. Але якщо кінцівки холодні, лихоманить чи почалися судоми, то цю процедуру робити не можна.

Клізмою.
Так в деяких випадках клізмою можна пришвидшити зниження високої температури. Це неприємна процедура та досить дієва. За допомогою клізми також очиститься кишківник. Воду для клізми беріть не холодну, бо можуть статися судинні спазми, а кімнатної температури.

Цю процедуру також не можна при лихоманці та судомах.

Природних антипіретиків.
В період високого ризику підчепити ГРВІ треба більше вживати напоїв з додаванням продуктів, які містять велику кількість вітаміну С. Це можуть бути узвари з сухофруктів, чаї з малиною, ожиною, морси з журавлини, смородини чи обліпихи, свіжовичавлені соки з цитрусових.

Нормою для зниження температури вважається показник в 1-1,5 градуси. Різко збивати не потрібно, бо це дуже небезпечно. Але якщо вищезазначені рекомендації не допомогли, а температура тримається до критичної позначки, то потрібно викликати швидку чи відвідати лікаря в найближчий час.

Джерело: Доброта