Офіційна зарплата керівника Дніпропетровської місцевої прокуратури № 3 Сергія Борисова, згідно з декларацією за минулий рік, становила трохи більше 50 тисяч гривень на місяць. При цьому, у володінні сімейства Борисова знаходяться два будинки на березі Дніпра з виходом на пляж, кілька автомобілів, дев’ятиметровий катер, елітна нерухомість в Дніпрі і Кривому Розі. Причому, Борисов вже 28 років працює в структурі прокуратури та бізнесом ніколи не займався.

Як виявилося, у керівника місцевої прокуратури № 3 в Дніпрі існує якийсь загадковий фан-клуб. Інакше важко пояснити те, що прокурорському сімейству буквально подарували два будинки на березі Дніпра. Власником фешенебельних будинків став двомісячний син прокурора. До слова, берег біля цих будинків оточений огорожею, що є незаконним. Ще одну земельну ділянку за невідомі заслуги Борисову передала в користування 80-річна Анна Завязун, яка, в свою чергу, орендує цю ділянку у територіальної громади Дніпра.

Крім цього, активісти «Громконтроля» дізналися, що у прокурора є дев’ятиметровий катер. Що цікаво, цього катера немає ні в декларації, ні в реєстрі плавзасобів. При цьому, вартість цього примарного катера, за найскромнішими оцінками, від 32 до 55 тисяч євро. Тобто, щоб накопичити на катер із зарплати, сім’ї Борисова довелося б голодувати, як мінімум, 17 років. Хоча, можливо, не померти з голоду, поки сімейство збирає на катер прокурору допомагав його брат – Олександр Борисов. Йому теж неймовірно щастить з подарунками.

Наприклад, в 2011 році йому подарували 18 соток також на березі Дніпра, біля ресторану «Адмірал Нельсон». З урахуванням того, якою кількістю землі володіють прокурор і його брат на берегах Дніпра, можна припустити, що прожиток сім’ї вони забезпечували рибою. Однак, якщо серйозно, то на кадастровій карті за Олександром Борисовим записано лише десять соток в тому районі. Це означає, що брат прокурора або незаконно захопив прибережну зону, або сталася чергова загадкова історія, в результаті якої братові прокурора дозволили користуватися додатковим шматком землі в ласій прибережній зоні.

Ще цікавіше виглядає нерухомість дружини Сергія Ірини. Якась добра душа продала Ірині Борисової елітну квартиру на 134 квадратних метра в Кривому Розі всього за 70 тисяч гривень. При тому, що реальна ринкова ціна цієї нерухомості – близько двох мільйонів гривень. Не менш добрі люди подарували Ірині також 371 квадрат комерційної нерухомості в Дніпрі на вулиці Гоголя. Причому сама Ірина, мабуть також займається благодійність, віддаючи в оренду цю нерухомість за 6 гривень за квадратний метр. З урахуванням того, що Гоголя – це майже центр міста, то ринкова вартість оренди одного квадрата в цьому районі коливається 200-300 гривень. Звичайно, це схоже, швидше, на ухилення від податків, але цим повинні займатися вже більш компетентні органи.

Не менш успішна і старша дочка Сергія Борисова, яка в свої 21 рік уже прокурор і придбала собі квартиру на 91 квадрат прямо в будівлі прокуратури Самарського районі. Звичайно, це не порівняти з її двомісячним братом, який володіє двома будинками на березі Дніпра, але також вражає. При цьому, у сімейства ось уже кілька років лежить недоторканний депозит на 7 мільйонів гривень, який, до слова, теж не вказано в декларації.

Автор

Удовенко Олександр