На сьогодні наручний годинник – це, скоріше, модний аксесуар, ніж необхідний пристрій. Тож виробники всього світу змагаються у прагненні привернути увагу потенційного покупця витонченим дизайном, ексклюзивними матеріалами, неперевершеною якістю.
Вітчизняні майстри теж не пасуть задніх – наручні годинники українського виробництва останнім часом користуються чималим попитом серед поціновувачів. Чи є з чого вибрати покупцям? Чи заслуговують наші бренди на «місце під сонцем»? Розберемось.

якісні українські годинники

Еталоном якості в усьому світі заслужено вважаються швейцарські наручні годинники. Їх цінують за точність, надвисоку якість, оригінальний дизайн. Це статусний аксесуар, адже всім відомі чималі ціни на подібні вироби і мати справжній швейцарський годинник дійсно престижно.

Якщо порівнювати українські наручні годинники з аналогами зі Швейцарії, то можна впевнено сказати, що за своїм дизайном вони нічим не поступаються! Зовнішній вигляд, пророблені найдрібніші деталі, оригінальні рішення в дизайні корпусу, циферблату, ремінців – все це у нас на висоті.

українські годинникові заводи

Щодо якості, то тут українським брендам теж є чим похизуватись. Деякі виробники використовують для своїх моделей оригінальні швейцарські механізми, деякі працюють на базі надійних японських. Всі інші деталі замовляються з Китаю. Втім, не поспішайте розчаровано позіхати: зараз так роблять майже всі світові виробники!

Поширена легенда про те, що швейцарські годинники мають довічну гарантію – це, як виявляється, міф. Вони, як і українські аналоги, мають гарантійний термін у 4 – 5 років. Отже, можна сказати, що наші вироби відрізняються лише меншою розкрученістю брендів, а не якістю чи дизайном!

На 2020 рік ситуація виглядає так:

Повного виробництва(від – до) годинників у нас не має.
Щось намагався зробити бренд Клейнод ТОВ “КЧЗ” , але це виглядає недолуго тим більше вони пропонують “швейцарські механізми”, але насправді там китайські копії.

Бренди Першого годинникового заводу тільки змагаються на тендерах.
Енді Вотч – єдиний достойний опонент – ціна та якість.

Удовенко О.

Автор

Удовенко Олександр