У Павлограді закривають стаціонарне відділення тубдиспансеру. Хворих, які перебували на лікуванні, вже відправили в інші лікувальні установи або додому.

«Поліклінічне відділення залишається. Хворі будуть лікуватися амбулаторно.

Для жителів Павлограда – це небезпечно. Не всі хворі розуміють необхідність госпіталізації в Дніпро. Хтось просто не зможе доїхати, кому-то це зробити важко.

Велика частина хворих залишиться тут і буде заражати інше населення », – розповідає Юлія Антонюк, завідуюча диспансерно-поліклінічним відділенням.

Вона додала, що в стаціонарному відділенні лікувалися не тільки жителі Павлограда, а й Тернівки, Першотравенська та прилеглих районів.

«Де мені лікується? Пропонують їхати в Дніпро. Але це не реально. У мене немає грошей. Просто знущаються над людьми », – розповідає пацієнт тубдиспансеру Олександр.

На всіх, хто відмовився від госпіталізації в Дніпро, співробітники тубдиспансеру будуть зобов’язані подати в суд.

Через закриття стаціонарного відділення скоротять близько 60-ти лікарів і медсестер.

«Я не зможу нікуди піти працювати. Адже медичні установи закривають по всій області. Буду їхати з України. Хочу для своєї дитини всього найкращого. Не хочу, щоб він, як і всі, піддавався загрозі зараження туберкульозом », – розповіла медсестра Юлія Антонюк.

Закриття стаціонарів тубдиспансерів відбуваються по всій Україні. 30 січня працівники медичних установ Дніпропетровської вийшли на акцію протесту до будівлі облдержадміністрації.

Автор

Удовенко Олександр