У селі Лашківка, що на Кіцманщині, шквальний вітер частково зірвав покрівлю з будівлі шкільної їдальні. Пошкодило дахи і у двох закладах освіти на Заставнівщині – у селах Бабин та Шубранець. Про це повідомляє Чернівецька ОДА. Наразі через відсутність електрики призупинено роботу 7 котелень у Чернівцях, а також насосної станції «Рогізна». Без водопостачання Садгірський район міста. Рятувальники прибирають повалені дерева у населених пунктах області. Через негоду на Буковині станом на десяту годину ранку 24 лютого без світла залишається 121 населений пункт, із них 56 – частково.

Як повідомляє Чернівціобленерго, шквальний вітер з дощем та мокрим снігом у ніч на 24 лютого залишив без електропостачання частину споживачів у населених пунктах Герцаївського, Глибоцького, Заставнівського, Кіцманського, Кельменецького, Сторожинецького та Новоселицького районів. Усього частково чи повністю без електроживлення перебувало 57 населених пунктів. Отримуйте актуальні новини в Telegram Негода з поривами вітру, яка тривала майже цілу ніч, обірвала дроти на 31 повітряній лінії, призвела до аварійних відключень у 542 трансформаторних підстанціях. Найбільше відключень зафіксовано у Заставнівському (15 населених пунктів), Герцаївському (10 н.п), Кіцманському (9 н.п) районах.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич на в Facebook попередив, що в місті можливі перебої зі світлом і зв’язком.

«У місті погіршення погодних умов. Штормовий вітер накоїв вже багато бід, але попереду метеорологи прогнозують ще більше посилення. Можливі перебої зі світлом і зв’язком. Будьте уважними. Намагайтеся не виходити з приміщення, паркуйте автомобілі в безпечних місцях», – написав він.

Через сильний вітер на Тернопільщині зі школи позривало шифер

джерело: мій сівт