Дієтологи зробили гучну заяву

Як відомо, проблема з зайвою вагою турбує чимало українців, тому чимало з них обмежують себе у найрізноманітніших продуктах та переходять виключно на каші. Відтак, провідні дієтологи розповіли, які крупи найкраще підходять для приготування цієї страви.

Дієтології рекомендують варити такі каші:

Пшенична каша

Пшоно перешкоджає відкладенню жирів в організмі і виводить їх. Також крупа містить безліч корисних речовин: фосфор, калій, магній, сірку, вітаміни, які допомагають знижувати стрес організму під час схуднення.

Гречана каша

Величезний плюс гречаної крупи полягає в тому, що вона містить величезну кількість складних вуглеводів. Вони довго засвоюються організмом, при цьому забезпечуючи на тривалий час почуттям ситості.

Кукурудзяна каша

Кукурудзяна крупа не містить в собі глютену, так що її спокійно можуть включати в свій раціон навіть ті, хто має непереносимість цього білка. А ще до складу кукурудзяної крупи входять протеїни, які відіграють величезну роль в процесі схуднення.

Ячна каша

Ячна каша багата фосфором, який допомагає поліпшити обмін речовин. А ще крупа містить вітаміни групи В, D і РР, регулярно вживаючи які можна знизити рівень цукру в крові.

Вівсяна каша

У складі вівсянки знаходиться безліч вітамінів, мінералів, антиоксидантів. Все це допомагає не тільки поліпшити травлення і розігнати обмін речовин, але і знизити рівень холестерину і цукру в крові.

Завдяки своїй в’язкій структурі вівсяну кашу можна вживати при наявності виразок і гастритів, бо вона допомагає в загоєнні слизової. Окрім цього, калорійність однієї стандартної порції вареної вівсянки близько 100 ккал.

джерело: знай