“B Україні пoгoлoвнa мoбiлiзaцiя”: в врмiю зaбeрyть yсiх, кoмy щe нeмaє 44 рoкiв, і нaвiть офiцeрiв зaпaсy

В Україні прийняли рішення про мобілізацію всіх офіцерів запасу, які навчалися на військових кафедрах і отримали відповідну освіту і звання.

При цьому на службу заберуть усіх військових, які не досягнули 44-річного віку.

Про це пише Страна.UA.

В даний момент воєнкоми готують списки тих призовників, які повинні будуть пройти строкову службу в армії строком в 18 місяців. При цьому будуть мобілізовані всі офіцери, які отримали військову освіту, отримали звання але не проходили військової служби.

Після навчання їх відправили в запас як воїнів зі званням офіцерського складу до моменту призову на службу.

Про це заявив начальник відділу комплектування офіцерським складом управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Сергій Волков. Він повідомив, що до призову на строкову службу повинні готується ті, хто не досяг 44-річного віку.

На сьогоднішній день про точні терміни призову говорити не можна, оскільки Генштаб ще не видав відповідний наказ. Але картотеки і списки офіцерів-призовників вже готують.

Всі призовники повинні пройти медогляд в воєнкома. При цьому вони можуть скористатися тими ж відстрочкою, що призовники строкової служби. Після цього будуть проведені атестаційні комісії, які визначать, кого з офіцерів можна буде закликати на 18-місячну службу.

Протягом трьох місяців буде проводиться підготовка по військово-облікової спеціальності. Після цього офіцерів призначать для проходження служби в частинах Збройних Сил України, які не задіяних в бойових діях.

Крім того, Сергій Волков підкреслив, що всі покликані офіцери не будуть притягнуті до операції Об’єднаних сил.

Джерело: frompress