«Всеосвіта» дізналася, що з цього приводу думає українська церква
Дівчатам не потрібно ходити до школи, бо їхнє головне завдання – народжувати дітей та бути матерями. Про це заявив російський скандальний протоієрей Дмитро Смирнов. Пан Дмитро розповів про одну з парафіянок, яка не відвела свою дитину до школи. Жінка вирішила, що донька допомагатиме їй вдома з іншими дітьми.

Протоієрей підтримав жінку та сказав, що важливіше навчити дівчинку доглядати за маленькою дитиною, ніж писати та читати.

Чого там в цій школі робити? Учитися заздрості, обзиванням, кепським словам та хамству вчителям? А так вона буде вже підготовлена до материнства. Все вмітиме, – пояснив Смирнов.

Журналісти “Всеосвіти” поспілкувалися зі служителем Михайлівського Золотоверхого монастиря ПЦУ Отцем Ісакієм та запитали, чи розділяє українська православна церква думку російського протоієрея Дмитра Смирнова.

Я не можу говорити за всю церкву, але думку отця Смірнова не розділяю. Якщо не треба вчитися, то для чого існує наука, заклади освіти. Ми ж відправляємо дитину до школи, аби вона мала змогу навчатися та розвиватися в будь-якому розумінні. І не має значення — дівчина то, чи хлопчик. Усім треба вчитися читати та писати. Ви ж не кажете, що не ходитимете до школи, тому що вам потрібно бути матір’ю. Ми не біороботи суто для народження дітей, — говорить Отець Ісакій.

Священник додав, що діти насичують Всесвіт, це як «ковток» свіжого повітря. Батьки роблять все можливе, аби забезпечити будь-якими можливостями свої дітей. Аби надалі вони мали змогу самі заробляти, жити, та по цьому ж самому ланцюжку виховувати своїх дітей, але без практики та досвіду це неможливо.

Наприклад, вранці людина прокинулася, в неї є якась образа на жінок і з цього приводу починає розповідати одні речі, а завтра взагалі може говорити, що жінок потрібно ховати по кімнатах, щоб вони навіть з хат не виходили. Це так само буде неправильно — говорить Отець Ісакій.

джерело: my-world