Запоріжжю озвучили “травневий” прогноз погоди

Погода у Запоріжжі в четвер, 12 березня, буде відносно тепла. Дощу не передбачається, розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря прогріється до 15 градусів тепла, а вночі похолодає до 8 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день в Запоріжжі був в 1990 році, тоді повітря прогрілося до 15,7 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1987 році, тоді термометри застигли на температурі в 18,2 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 12 березня, шанувався преподобний сповідник Прокопій Декаполит. У святого Прокопа була репутація «Перезимника», – вважали, що саме в цей день починала псуватися зимова санна дорога, а скористатися колісним транспортом дорога ще не дозволяла. Якщо Прокіп приходив з дощами, то й літо буде дощовим і холодним. Вітер, що дме в південному напрямку, і весняна крапель передвіщали тепло й сонячне літо.

Якщо вночі були заморозки, то знали, що «жити» їм залишилося недовго – до кінця місяця. Гуркіт грому в березні обіцяли багатий урожай хліба, але холодне літо.

Як повідомляли, враховуючи швидкість поширення страшного коронавіруса по всій планеті, в Україні з’являться спеціальні тести, щоб самостійно перевіряти наявність цього захворювання. Вже навіть відома приблизна ціна.

Також Знай.ua писав, українцям розповіли, по яких предметах буде ЗНО в цьому році, в які саме дати буде проходити тестування учнів 11 класів і до якого числа можна зареєструватися.

Нагадаємо, в кінці березня буде День весняного рівнодення, який вважається дуже незвичайним і навіть магічним днем. Ми розповідали, як можна загадати бажання в цей день так, щоб воно точно збулося.

джерело: знай