Президент повинен представити “формулу Зеленського”, яка відповідає українським національним інтересам, наголосив Яценюк
“Немає чіткості з боку української держави, глави держави і уряду, як ми збираємося повернути територію Донецька, Луганська і Криму назад в Україну, як ми збираємося відновити територіальну цілісність української держави. Президент повинен представити “формулу Зеленського”, яка відповідає українським національним інтересам», – наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Прямий контакт” з Тарасом Березовцем на “Прямому каналі” 12 березня

Відповідаючи на запитання стосовно презентації у Києві так званої «платформи примирення і єдності», Арсеній Яценюк наголосив: «Кого з ким мирити? Українців з українцями? Так ми не сварилися. Українців з путінською Росією? Ми не помиримося з ними, тому що вони на нас напали, а не ми на них».

Арсеній Яценюк підкреслив, що бачить у цій ситуації схожість із російським підходом: «Росія спочатку відправляє в Сирію армію, а потім відправляє концерти, театри, симфонічні оркестри. Як тільки РФ хоче «припорошити» свою військову агресію в будь-якій частині світу, в тому числі і в Україні, вони починають завжди говорити: «нам потрібен гуманітарний діалог».

Російська інформаційна рамка, наголосив він, може полягати в наступному: «Українці ж почали примирення, це означає, що вони по факту визнали внутрішній конфлікт в Україні. Це означає, що українці посварилися між собою, а не Росія захопила територію України».

«Тому я тут бачу російський слід. Це їхня комбінація», – додав лідер «Народного фронту».

Ще одна причина таких проблем, наголосив Арсеній Яценюк, полягає у відсутності «чіткості з боку української держави, глави держави і уряду, – як ми збираємося повернути територію Донецька, Луганська і Криму назад в Україну, як ми збираємося відновити територіальну цілісність української держави».

«Є різні формули: Штайнмаєра, ще когось. Основне – президент повинен представити формулу Зеленського, яка відповідає українським національним інтересам. І тоді різного роду платформи не будуть з’являтися».

«Президент України повинен зрозуміти: Путін йому не друг і ніколи не буде другом. Для Путіна України не існує, українців не існує. А якщо не існує України і українців, то не існує й українського президента», – зазначив Арсеній Яценюк.

За його словами, президент Зеленський і його адміністрація» повинні усвідомити, що Путін – ворог»: «І помилка чи то президента, чи то адміністрації може призвести до втрати української держави».

«Саме на це працює путінська Росія. В тому числі і різні платформи примирення. Все це – інструменти гібридної боротьби всередині України проти України, які зроблені російськими руками», – підкреслив Арсеній Яценюк.

джерело: еспресо