Харківська влада відмовилася своєчасно впроваджувати карантин у місті.
В Україні від четверга, 12 березня, і до 3 квітня впроваджено карантин. Кабінет міністрів дав розпорядження закрити в державі всі навчальні заклади через загрозу поширення коронавірусу. Проте, у Харкові проігнорували дане обмеження, через що прокуратура області відкрила кримінальне провадження проти місцевих посадовців, передає РБК-Україна.

Мер Харкова Геннадій Кернес пояснив відмову від карантину тим, що рівень захворюваності на ГРВІ у школах начебто зменшився. Крім того, Кернес “переймався” за батьків, яким було нікуди подіти своїх дітей на час карантину.

В результаті, 12 березня учбовий процес у школах було продовжено, проте зі скасованою багатокабінетною системою. Дитячі садки також залишилися відкриті.

У зв’язку з такими діями влади міста, харківська прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно чиновників Харківської міськради. Досудове розслідування розпочато за фактом порушення правил боротьби з епідеміями (ч. 1 ст. 325 КК), як повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Посадовцям, у разі доведення провини, загрожує покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до півроку, або обмеження волі на строк до 3 років.

Розслідувати дане провадження мають правоохоронні органи.

У четвер, 12 березня, в Харківській мерії заявили, що вже з 13 березня у місті будуть закриті всі дитячі садки і школи, згідно з карантинними вимогами.

Підписуйтеся на наш Телеграм канал, щоб бути в курсі всіх актуальних новин