Приготуй на обід печеня зі свининою і овочами по-домашньому

Здавалося б, печеня – настільки популярне і звичайне блюдо, що готувати його повинна вміти кожна господиня. Насправді спекотне має свій секрет, і якщо ти його не знаєш, то ризикуєш замість шикарного смачного страви отримати банальну варену картоплю з м’ясом.

У чому полягає хитрість правильно приготовленого жаркого? Читай на tochka.net і готуй із задоволенням!

Домашня печеня – інгредієнти:

300 г свинини,
300 г картоплі,
1 морква,
1 цибулина,
1 болгарський перець,
2 зубки часнику,
зелень (кріп, петрушка),
3 ст. ложки рослинної олії,
2 лаврові листки,
0,5 ч. Ложки хмелі-сунелі,
0,5 ч. Ложки меленого коріандру,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком,
200 мл бульйону або води.
Домашня печеня – приготування:

М’ясо поріж невеликими шматочками. Картопля поріж приблизно такими ж шматочками, як і м’ясо. Дрібно покриши цибулю. Морква і болгарський перець поріж невеликими кубиками. Подрібни зелень. Часник пропусти через землянку.
Обсмаж м’ясо на сковороді в розігрітій олії з усіх боків на великому вогні приблизно 5 хвилин. Старайся, щоб м’ясо саме обсмажувалося до золотистого кольору, а не варилося у власному соку, а для цього його не повинно бути багато на сковороді. Можна обсмажити його декількома порціями.
Зменш вогонь до мінімуму, накрий кришкою і потушкуй м’ясо ще 5-7 хвилин. Потім переклади його в форму для запікання або сотейник.
У розігрітій олії спассеруйте цибулю 5 хвилин, потім додай морква, болгарський перець і обсмажити, помішуючи, 5-7 хвилин. Виклади до овочів картоплю і обсмажити його з усіх боків до золотистого кольору приблизно 5 хвилин.
Переклади обсмажені овочі до м’яса, додай спеції, посолити і даси бульйон. Відправляй спекотне в розігріту до 180 ° С духовку і готуй 40-50 хвилин. Потім збільш температуру до 200 ° С і запікати гарячий ще 15 хвилин. В кінці додай часник і зелень.
Подавай домашня печеня гарячим з салатом і зеленню.
Смачного!

джерело: точка нет