9-річний Назар не зовсім схожий на своїх однолітків: він не може сидіти, ходити, не все розуміє і зовсім погано вимовляє слова. Через те, що він добу провів без кисню, будучи в утробі матері, чи тому, що народився без ознак життя, або ж через гіпоксію мозку, яку малюкові діагностували після народження. Відтоді минуло вже цілих 9 років, проте стан хлопчика досі важкий.

Не про таке життя після народження сина очікували молоді батьки. Але доля розпорядилася саме так. І батьки це прийняли і почали боротися за Назара. Робити це було непросто, особливо фінансово, адже у сімʼї виховують старшого сина, який також живе з інвалдіністю.

Назар уже побував на декількох курсах реабілітації, і після останнього у нього зʼявилися значні покращення: хлопчик може самостійно сидіти до 10 хвилин, тонус у мʼязах значно зменшився, і найголовніше: Назар почав розуміти слова лікарів і виконувати їх настанови, типу “Назаре, підніми руку”, і хлопчик самостійно це виконує! Раніше він робив це лише через больові точки. Також покращилася робота його мозку: сприйняття, розуміння, увага і памʼять.

Ми дуже хочемо, аби в Назара зʼявлялися нові вміння, тому розпочинаємо збір коштів на новий курс лікування. Підтримайте нас і Назара!

Раніше на УББ ми вже збирали кошти Назарові. Переглянути попередній проект Ви можете за посиланням.

ПІБ: Рибак Назар Григорович, 29.05.2010 р.

Місто: Київ

Діагноз: ДЦП, спастична диплегія, вторинна мікроцефалія, симптоматична епілепсія, псевдобульбарний синдром, мозочкова іпірамідальна недостатність, затримка статокінетичного і психомовного розвитку

Автор

Удовенко Олександр