У Києві проводитимуть інспекції та каратимуть за порушення карантину. Про це написав у Facebook заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Панталєєв.

“У нашому місті 74 особи мають підтвердження інфікування COVID19. Але досі не всі усвідомлюють значення слова КАРАНТИН і відповідальність. Карантин – це не канікули і не відпустка з шашликами. За його свідоме недотримання – штраф”, ‒ написав заступник Кличка.

За словами Петра Панталєєва за порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Це штраф ‒ від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (неоподатковуваний мінімум – 17 гривень).

Крім того, багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень.

Нагадаємо, що 25 березня Уряд вирішив ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України. Також ще на 30 днів скрізь продовжили карантин.