Коли варто відмовитися від улюбленого напою.

Багатьом любителькам кави вранці під час вагітності доводиться відмовлятися від підбадьорливого напою і шукати більш корисну альтернативу, інформує Ukr.Media.

Найімовірніше цією заміною стає какао. Попри те, що какао п’ють навіть діти в дитячому саду, користь цього напою досить неоднозначна. Виявилося, що у популярного напою існує ряд якостей, з-за яких майбутнім мамам забороняється вживати какао щодня.

Користь

Перш ніж говорити про негативні якості какао, слід зрозуміти, в чому його користь. Какао у великій кількості містить фолієву кислоту, цинк і залізо, які необхідні для організму жінки і дитини в період вагітності. По-перше, цинк і залізо беруть активну участь у синтезі білків, а також здійснюють функцію кровотворення. Крім того, какао є відмінним антидепресантом, виробляючи гормони щастя — ендорфіни. Гарячий напій допоможе майбутнім мамам впоратися з апатією, роздратованістю і різкими перепадами настрою.

Одна чашка какао додасть енергії, зніме втому і підбадьорить майбутню маму вранці. Какао в медичних цілях навіть призначається при зниженому тиску, бо до складу напою входить кофеїн. Також напій сприятливо впливає на стан шкіри, надаючи їй еластичність і пружність. Під час вагітності це особливо актуально, оскільки на стегнах і животі можуть з’явитися розтяжки.

Шкода

Какао — це сильний алерген, на який організм вагітної може відреагувати досить непередбачувано. Якщо майбутня мама схильна до алергії, то їй краще не ризикувати і виключити какао зі свого раціону. Також підбадьорливий напій негативно впливає на засвоєння кальцію в організмі, нестача якого може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, як у плоду, так і у мами. Наприклад, жінки відчують проблеми з зубами, волоссям або нігтями.

З какао слід бути обережними тим жінкам, які схильні до підвищення артеріального тиску і мають хронічні захворювання нирок. Враховуючи негативні якості напою, майбутній мамі слід проконсультуватися з лікарем, який дозволить або заборонить вживання какао.

Якщо протипоказань немає, то какао рекомендується пити з молоком. Напій повинен бути не занадто концентрованим, в добу достатньо буде випивати одну невелику чашку какао. Крім того, какао можна використовувати у приготуванні багатьох десертів і випічки, однак не варто забувати, що в період вагітності солодке і борошняне може негативно позначитися на фігурі майбутньої мами, тому зловживати ним не варто.

Підписуйтеся на наш Телеграм канал, та дізнавайся першим !!!

джерело