В Офісі президента раніше зафіксували один випадок підозри на коронавірус – дівчину госпіталізували, провели діагностику, однак ПЛР-тест не підтвердив діагнозу. Про це в інтерв’ю “УП” розповів заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, якого президент також призначив секретарем координаційної ради з протидії поширенню COVID-19, передають Патріоти України.

“Вона подзвонила на “швидку”, її госпіталізували і в стандартному порядку повезли в Олександрівську лікарню”, – сказав він.

Водночас Тимошенко додав, якщо вірус підхопить заступник чи керівник Офісу, або з іншим працівником ОП щось трапиться, у них на такий випадок поки немає чітко складеного плану дій.

“Щодо медичної якоїсь частини, то це відбудеться в загальному порядку. Я так розумію, що нас, напевно, повезуть до Олександрівської лікарні, якщо потрібна буде госпіталізація. А так у робочому порядку всі їдуть спочатку на самоізоляцію, якщо щось підтверджено. Поки що в Офісі нічого такого не було”, – сказав він.

Крім цього, підкреслив: щодо того, хто працюватиме, якщо захворіє голова Офісу або його заступники – порядок буде аналогічним, як і у випадку, коли ті йдуть у відпустку.

“Щодо там якихось заходів, щоб ми поменше пересікалися, наприклад, мені поставили таку штуку для відеоконференцій. Щодня президент проводить селекторні наради в режимі відеоконференції. Ми раніше цього не робили, раніше зустрічалися”, – додав Тимошенко.