Додавати моркву в паску мене навчила бабуся. Вже багато років печу паски саме за цим рецептом, пасочки завжди виходять неперевершеними! “Сонячна” паска від моєї бабусі – ділюся і з вами цим золотим рецептом! Не переживайте через те, що в складі є такий інгредієнт, як морква. Смак вона ніяк не зіпсує, та й її в готовій пасці не розпізнавати. А ось зовнішній вигляд добре поліпшить.

Складові:

Ізюм

Цедра лимону

ваніль

Цукор 100 г

Молоко – 200 г

Дріжджі (сухі) – 6 г

Масло рослинне – 30 г

Масло вершкове 50 г

Морква (очищена) – 140 г

Борошно пшеничне 500 г

Приготування:

Перед початком роботи необхідно добре промити родзинки замочити в гарячій воді. Приблизно на 15-20 хвилин.

Молоко необхідно нагріти до такого стану, щоб у ньому легко міг розчинитися цукор, а потім дріжджі. Поєднавши в однорідний стан всі три інгредієнти, суміш добре перемішати і поставити в тепле місце.

Заздалегідь зварену моркву треба натерти на самій дрібній терці. Овоч повинен бути яскравим, соковитим і солодким.

На дрібній терці натерти цедру з лимона. У чашці з’єднати такі інгредієнти як морква, цедра, борошно і родзинки.

Ізюм, перед тим як додати в суміш, необхідно трохи потримати в друшляку і, при необхідності, підсушити рушником або серветкою від залишків вологи, і додати в суміш масло.

Все перемішати в єдину масу. Борошно повинне якомога рівномірніше розподілитися між овочем і фруктами, великі грудки повинні повністю бути відсутні.

Додати в отриману масу рослинне масло, розм’якшене вершкове і ваніль.

Поступово влити молочну суміш, при цьому акуратно розмішувати лопаткою густу частину. Далі перемішати до однорідного стану. При цьому можна скористатися міксером. При необхідності можна додати просіяного борошна.

Якщо тісто прилипає до рук з поганою еластичністю, то це свідчить про зайву наявність рідких продуктів.

Готовому тісту дати відпочити близько 20-25 хвилин. У цей час можна підготувати форми або банки для випічки. Застелити їх пергаментом і змастити трохи олією. Включити духовку для розігріву на 200 градусів.

З тіста сформувати невеликі кульки і потім розкласти в підготовлені форми для випічки. Поставити в досить тепле місце, щоб паски збільшилися в обсязі. Знадобиться приблизно 1 година.

Не забувайте, що сире тісто має спочатку зайняти всього лише половину від усієї висоти форми. Повинно обов’язково залишитися місце для підйому.

За весь період розстою сирі паски повинні піднятися практично на всю висоту форми. Потім відправляємо їх в духовку.

Необхідний час на випічку паски – 40-50 хвилин.

Пропеклася випічка чи ні – визначити за допомогою дерев’яної зубочистки. Завдяки моркві паска виходить дуже ніжною.

Тому, діставши її з духовки, дати їй трохи охолонути, щоб скоринка злегка схопилася. Потім акуратно витягувати з форми.

Тільки після повного охолодження можна приступати до оздоблення пасок на ваш смак.

Незважаючи на те, що паска повністю охолонула, скоринка не твердне, а м’якуш все одно залишається ніжним і злегка вологим.

Великодній символ готовий. Його аромат так і манить швидше спробувати, як мінімум, шматочок! А морква надає гарний жовтий відтінок пасці.