Уродженку Горлівки незаконно затримали 19 березня 2018 року на виїзді з окупованого міста.

Полонянка бойовиків так званої ДНР Марина Чуйкова розповіла про знущання над нею та іншими українцями в полоні, передають Патріоти України з посиланням на ресурс 057.ua.

Уродженку Горлівки незаконно затримали 19 березня 2018 року на виїзді з окупованого міста. У неї забрали документи, телефон і посадили в кабінет. “Після цього привели жінку, яка мене роздягла і переглянула всі мої речі. Не знаю, що вона там шукала, але нічого такого не виявила. В результаті ми продовжували сидіти в цьому кабінеті і чекати”, – розповіла полонянка.

Українку назвали зрадницею батьківщини і звинуватили в тому, що вона передає дані про техніку бойовиків СБУ. Тому її і водія, з яким вона виїжджала з Горлівки, повезли в невідомому напрямку і кинули в підвал. “У цьому підвалі було три камери без вікон, але з постійним світлом і відеоспостереженням. І коли вже в сусідню камеру привели сусіда, то він мені сказав, що ми знаходимося в підвалі “МГБ”. Він мене заспокоював і говорив, що не переживайте, оскільки вас скоро обміняють. Це був молодий чоловік 25-27 років. Я не знала, хто він такий, тому що нам не дозволяли з ним спілкуватися. Просто божеволіла від незнання того, що зі мною буде далі”, – поділилася Марина.
Жінку виводили на допити з моральним тиском.

Її ображали і обзивали, а при цьому бив “слідчий”. “Але якщо чогось не хотіла говорити або не могла згадати, то він мене відводив в сусідню кімнату, а там вже знаходилися четверо або п’ятеро людей, які чинили фізичний тиск. Могли вдарити. Кричали і ображали, принижували постійно”, – описала вона жах полону бойовиків.
У камері, де тримали полонених, було дуже холодно, сиро і постійно був сильний протяг. Там Чуйкову тримали місяць, де вона за цей час не знімала пальто і чоботи. “У мене там жив павучок і всі тридцять днів я спостерігала, як він в’є павутиння. В камері підлога була з плитки, яку всю перерахувала. На стінах були плями, і про кожного з них представляла, що це сова, вовк або щось інше. Просто божеволіла від незнання того, що зі мною буде далі”, – згадала Марина.

Також вона зазначила, що в камері стояли дві пляшки по п’ять літрів з-під води, які були наповнені сечею і кров’ю. Вся камера була в грязі і крові, всюди був розкиданий перев’язувальний матеріал і закривавлені медичні рукавички. Було видно, що попередній бранець був поранений або його били, після чого йому робили перев’язки.
Над жінкою теж знущалися: Марину возили з мішком на голові показувати якимось людям. Про неї знімали відео, в яких розповідали неправдиву інформацію, ніби вона щось підривала. “Возили мене в “МВС” міста Горлівки, де показували місцевим співробітникам. Деякі з них мої знайомі.

Це були сусіди з нашого будинку. До цього навіть і не знала, що вони там працюють. Але ніхто за мене не заступився і не збирався захищати”, – розповіла Марина.
“Начальник” навіть наказав розстріляти, проте її тільки повозили по містах на Донбасі і привезли назад. Потім возили в ангар, де наказували просто стояти з мішком на голові.
Коли Марину привезли знову в камеру, то направили лікаря. Медик поміряла їй тиск, який виявився дуже високим. Жінці дозволили прийняти таблетки, які були в її особистих речах (раніше їх у неї конфіскували).
Марина зазначила, що постійно нервувала, адже думала, що її розстріляють. Також були думки, куди заховають тіло, або просто віддадуть собакам.