Києво-Печерська лавра повідомляє, що сьогодні, 12 квітня на 74-му році життя помер насельник Лаври архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович).

За даними ЗМІ у Нектарія був підтверджений діагноз коронавіруса.

Також, як ми вже повідомляли, коронавірус виявлений і у настоятеля Лаври владики Павла. Правда, офіційно це в Лаврі поки не підтверджували.

Нагадаємо, незважаючи на те, що Офіс президента прогнозував пік епідемії коронавіруса на Великдень, 19 квітня, а українські вчені стверджували, що захворюваність в Україні спаде після 22-23 числа, МОЗ має інші дані. За словами представника відомства, найбільший приріст кількості заражених очікується в п’ятницю, 17 квітня.

Про це заявив головний санітарний лікар і заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню “Лівий берег”.

Так, чиновник зазначив, що коронавірус нового типу може несподівано вплинути на епідеміологічну картину в країні. При цьому якщо українці продовжать дотримуватися карантину, пік поширення Covid-19 пройде на невисоких показниках.

“Очікується, що він (пік коронавируса – Ред.) буде 17 квітня. Але динаміка може бути різна. Це новий вид збудника, він може повести себе несподівано”, – зазначив Ляшко.

Автор

Удовенко Олександр