Саме сало було основною їжею наших дідусів та бабусь, адже цей продукт вважали максимально корисним, та тим, що дарує енергію та сили для кращої роботи.

У салі є не тільки жир, але і жирні кислоти, що так потрібні для нормального функціонування організму. Та ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся, що сало ще й токсини виводить з організму!

Чому сало таке корисне?

Саме сало необхідне для того, аби наш імунітет тримався в нормі, особливо під час авітамінозу та взимку.

У салі є поживні речовини та вітаміни групи A, Д, Е ну і про те, що в салі є каротин забувати не варто.

І не слухайте легенди та байки про те, що сало є дуже шкідливим.

Ми хочемо розвіяти топ-5 міфів про сало!
Сало викликає повноту та ожиріння
Так, сало, як і інші продукти, у надмірній кількості може погано повпливати на фіру, але це тільки тоді, якщо у вас не збалансоване харчування і ви мало рухаєтеся.

Денна норма сала на день приблизно 10-30 г.

Сало – надзвичайно важка їжа
Сало плавиться у нашому організмі, тому воно не є таким важким, як про нього говорять.

Так, не варто їсти сало тим хто має проблем із жовчним міхуром.

Сало – суцільний жир
Ну і що? Хіба це погано? У цьому жирі є достатньо багато арахідонової кислоти, що дуже корисна для нас бо підвищує імунну систему.

У салі міститься велика кількість холестерину
Так, у салі є холестерин, але не більше ніж у інших продуктах тваринного походження. Навіть можна зазначити, що в салі значно менше холестерину, аніж у м’ясі теляти.

Та й холестерин з харчових продуктів не йде до нашої крові, адже він розщеплюється у нашому шлунку і перетворюється на корисні речовини.

А ще при споживанні сала ми покращуємо наш метаболізм.

Сало з хлібом – дуже шкідливі!
Що сало, що хліб дуже добре засвоюються нашим організмом, тому це теж міф.

Якщо ви худнете і ніяк не можете набратися сил та енергії з їжі — споживайте сало з овочами та зрозумієте, що це ідеальний продукт.

А ви їсте сало?

 

джерело