«Слуги» вирішили переінакшити бюджет, щоб знайти гроші на боротьбу з епідемією.
Спочатку планували витратити на боротьбу з хворобою 200 мільярдів гривень бюджетних грошей. Одержувачами цих грошей повинна була стати вітчизняна медицина і значні гроші йшли на захист економіки.
Тепер же на боротьбу з вірусом відправлять за все … 60 мільярдів гривень.

Але цих грошей, за оцінками фахівців, вистачить лише для медицини. Ні про яку підтримку економіки мова вже, виходить, не йде. Більш того зменшили кількість коштів, що виділяються на дорожнє будівництво. Зате залишили фінансування патріотичного кіно.
Але головне, що 490 мільярдів бюджетних грошей відправляться на обслуговування зовнішніх і внутрішніх боргів. А ось у місцевої влади забрали субвенцію на підтримку педагогів. Це півтора мільярда гривень, які йшли на вирішення соціальних питань вчителів і на доплату молодим педагогам. На 8 мільярдів урізали фінансування субсидій. І є ще безліч подібних прикладів в сьогоднішньому варіанті бюджету.

І найголовніше ! 66% доходів бюджету – 642 мільярдів гривень – це запозичення. Це не доходи від податків, від митних зборів. Це чужі гроші, взяті під відсотки.

Ось таке прочитання сьогоднішнього бюджету. Як вам ?

Тетяна Поп

Автор

Удовенко Олександр