35-річна Софія закінчила прискорені триденні курси в медичному коледжі

35-річна шведська принцеса Софія пройшла прискорені триденні курси в медичному коледжі і пішла працювати до стокгольмського госпіталю Софіахеммет, щоб допомагати в боротьбі з пандемією SARS-CoV-2. Софія – дружина принца Карла Філіпа, єдиного сина правлячого короля Карла XVI Густава, який займає четверте місце в черзі успадкування шведського престолу. До шлюбу вона отримала популярність як модель та учасниця реаліті-шоу, пише видання Hello.

Придворна пресслужба поширила фотографії принцеси, зроблені в лікарні. На них Софія, одягнена в хірургічний костюм, позує в оточенні співробітників госпіталю Софіахеммет. Зазначається, що додаткові працівники знадобилися, щоб знизити навантаження на лікарів та медсестер.

Згідно з останніми данними Worldometer, станом на 16 квітня в світі виявлено 2,12 мільйона випадків зараження новою коронавірусною інфекцією. У Швеції зафіксовано 12,5 тисячі випадків зараження, загинули 1333 особи.

Дивіться відео: міфи і правда про коронавірус

Нагадаємо, щоб не підхопити COVID-19, ВООЗ радить регулярно мити або знезаражувати руки, не торкатися до рота, носа і очей, обмежити контакти з іншими людьми, а також зміцнювати імунітет. Читайте докладніше про те, як не заразитися коронавірусом.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.