Життя завжди дає нам вибір. Коли ми маємо ножа в руках, ми можемо або порізатися, або нарізати хліба. Чи не так? Тобто, ми самі обираємо хід своїх дій. Ось тільки є одна проста істина, яка завжди робить життя солодшим та простішим.

Істина полягає в тому, що несучи світло, добро у світ — на заміну ви отримуєте теж саме. Навіть, якщо вас образили, зробили боляче — не дозволяйте собі відповісти так само. Ви не знаєте у якій життєвій ситуації зараз ваш кривдник, можливо йому дуже погано, а його агресія — це просто самозахист.

Агресія завжди породжує агресію, але краще відповідайте на неї жартом і не сприймайте близько до серця. Вам так буде легше, повірте.

Як говорить Бріанна Уіст: «Те, як ви справляєтеся з речами, які ви не можете контролювати, визначає, чи є ви героєм або жертвою свого життя».

Для тих, хто вважає себе жертвами: звільніться. Ви відчуваєте себе так, тому що дозволили цьому статися. Опануйте себе та дійте тільки з холодним розумом.

Виберіть доброту. Не тому що ви хочете визнання, не тому що хочете щось довести. А тому що у вас є совість і репутація. Виберіть доброту, бо в глибині душі знаєте, що це правильно. Вибирайте доброту, бо ви щаслива людина, яка може багато чого запропонувати світові.

Якщо обрати інший шлях, то ви втратите все: дружбу, сім’ю, репутацію.