Дитині потрібне лікування, яке можуть надати лише за кордоном.

Єва народилась на перший погляд абсолютно звичайним і здоровим немовлям, але вже у три місяці батьки дитини почали помічати, що вона відстає у фізичному розвитку від однолітків – не тримає голову, немає активних рухів ніжками і ручками. Це змусило батьків звернутись до медиків, які приголомшили діагнозом – спінальна м’язова атрофія 1 типу. Це смертельне генетичне захворювання, під час якого у дітей поступово відмовляють всі групи м’язів.

Лікування від хвороби у світі вже існує, хоча воно діє лише на певний відсоток хворих. Кілька медичних компаній у США і Європі вже пропонують два види лікування – один полягає у вживанні ліків все життя, інше – одноразове вживання препарату до досягнення дворічного віку. І хоча таке лікування не діє у 100% випадків, все ж вартість цих медикаментів стартує від 600 тисяч доларів на перший рік життя до 2 мільйонів доларів за одне вживання. Тож українська медицина не може забезпечити таким лікуванням всіх хворих на СМА дітей в Україні.

Батьки Єви зважились на переїзд до сусідньої Польщі. За умови, що вони там матимуть офіційну роботу і страхування, дівчинка потрапить до програми лікування безкоштовно. «Зараз ми збираємося переїжджати до Польщі – надіслали документи, підшукали квартиру і роботу. Потрібно дочекатись, щоб була можливість перетнути кордон», – каже мама дитини.

Рідні Єви вже самостійно за допомогою небайдужих придбали всі потрібні дитині медичні апарати, без яких її життя під загрозою, проте самостійно зібрати ще й кошти, які будуть потрібні на перший час перебування з дитиною у європейській країні, їм вже не під силу. Тому просять про допомогу.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

4149 4993 4615 7496

4149 4993 4615 7280

Короленко Олег

Автор

Удовенко Олександр