Шпинат їдять в сирому вигляді, додаючи в салат, або в овочевому коктейлі. З нього можна готувати окремі страви або додавати в супи або випічку.

Шпинат досить просто промити, злегка струсити, потім укласти в сковороду і прогріти до початку в’янення. Якщо ж ви готуєте зі шпинату салат, можна обмежитися промиванням.

Штрудель з листкового тіста зі шпинатом і шинкою

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

1 упаковка листкового тіста
200 г шинки
100 г твердого сиру
1 яйце
Кунжут – для посипання
200 г замороженого шпинату

Спосіб приготування:

Готове тісто необхідно розморозити і розкачати в тонкий пласт.
Шинку дрібно поріжте, натріть сир.
В окремій місткості перемішайте шинку, сир, шпинат.
Викладіть на тісто і все акуратно закрутіть в рулет.
Змастіть зверху яйцем, посипте кунжутом і викладіть на застелене пекарським папером деко.
Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 15-20 хвилин.
Дивіться відео, як правильно зберігати зелень:

Стейки з червоної риби в духовці з овочами

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

2 стейка з сьомги або лосося товщиною 2,5-3 см
300 г шпинату
14-16 помідорів чері
4 гілочки свіжої шавлії
Сік половини лимона
Сіль, перець – за смаком
Оливкова або вершкове масло
Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200 ° С.
Підготуйте два шматки фольги довжиною 30-35 см.
Шпинат при необхідності розморозьте і помістіть його посередині кожного шматка фольги, зверху покладіть стейки, приправте сіллю і перцем.
Викладіть помідори черрі на кожне філе і розкладіть поруч. Зверху покладіть по кілька листочків шавлії. Збризніть лимонним соком і оливковою олією.
Акуратно і ретельно загорніть фольгу у вигляді конвертів. Перекладіть на деко і випікайте 18-22 хвилин.
Перекладіть рибні стейки на тарілку. Полийте соком, який утворився під час запікання, і відразу ж подавайте.

Курячі рулети з начинкою


Час приготування: 1 година + час для маринування

Інгредієнти:

3 курячих філе
1 лимон
2 пучка свіжого шпинату
2 ст.л. рослинної олії
100 г сиру
10 в’ялених томатів
6 стебел свіжого чебрецю
2 ст.л.паніровочних сухарів
Сіль, перець
Спосіб приготування:

Замаринувати куряче філе. Помити його, потім розрізати уздовж навпіл (щоб вийшли стейки приблизно однакової товщини), покласти в контейнер.
Вичавити з лимона сік, змішати приблизно з 1,5 склянками чистої холодної води і залити цим маринадом курячі філе. Контейнер закрити і залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 8 годин.
Дістати м’ясо його з контейнера, обсушити паперовим рушником і як слід відбити.
Приготувати начинку. Для цього на сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії і викласти шпинат. Смажити його, помішуючи, близько п’яти хвилин.
Сир натерти на крупній тертці, в’ялені томати нарізати невеликими скибочками
Відбите куряче філе трохи посолити, поперчити і викласти на нього сир, шпинат і в’ялені томати. Згорнути в рулетик і закріпити шпажкою по шву.
Обсмажити рулетики на сильному вогні до рум’яної скоринки.
Духовку розігріти до 180 °С. Викласти в жароміцну форму обсмажені рулетики. Зверху посипати панірувальними сухарями, викласти кілька гілочок чебрецю, налити трохи окропу (близько 50 мл) і поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
Подавайте рулетики гарячими. Для гарніру ідеально підійде рис, а також свіжі або тушковані овочі.

Салат зі шпинату з помідорами чері і перепелиними яйцями

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти:

200 г молодого шпинату або руколи
60 г черемші
150 г печериць
4 ст.л. оливкового масла
Жменя помідорів чері
4-5 варених перепелиних яєць
1 пучок зелені (петрушки, кропу або зеленої цибулі)
1 ст.л. лимонного соку
Сіль, перець
Спосіб приготування:

Гриби помити і нарізати тонкими пластинками. Обсмажити до золотистої скоринки на розігрітій з 2 ст.л. масла сковороді.
Зелень добре помити і обсушити. Порвати руками в миску.
Перепелині яйця відварити протягом 5 хвилин, потім остудити і почистити. Розрізати навпіл.
Помідори черрі помити і розрізати навпіл.
Зелень помити і дрібно порубати.
Додати смажені печериці, яйця, томати і зелень в миску до черемші і шпинату.
Перемішати 2 ст.л. оливкового масла з лимонним соком, сіллю і перцем. Полити салат заправкою.

Смузі з яблуками і шпинатом

Час приготування: 5 хвилин

Інгредієнти:

1 пучок шпинату
3 стебла селери
100 мл свіжовичавленого яблучного соку
1 ст.л лимонного соку
Половина банана
5 кубиків льоду

Спосіб приготування:

Шпинат і селеру ретельно помити в проточній воді. Обсушити і довільно нарізати.
У чаші блендера з’єднати шпинат, селера, шматочки банана, яблучний сік і сік лимона. Збити до отримання однорідної маси.
Додати лід і ще раз збити.
Перелити шпинатний смузі в стакан і пити через трубочку, щоб не пошкодити зубну емаль.