Готуємо плавлений сир з печерицями
Ірина Павліна 17 квітня, 14:36
Магазинний плавлений сир – не самий корисний продукт. Але таку закуску можна легко приготувати в домашніх умовах, і вона не буде містити шкідливих добавок.

Ми пропонуємо зробити плавлений сир з додаванням смажених печериць . Його можна намазувати на хліб, додавати в омлети, випічку і супи.

Домашній плавлений сир з грибами

Час приготування: 1 година

Інгредієнти:

250 г м’якого сиру
100 г вершкового масла
0.5 ч. л. солі
0.5 ч. л. соди
1 шт. яйце
200 г грибів шампіньйонів
3 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

З’єднайте сир, яйце, сіль, соду, вершкове масло кімнатної температури.
Добре пробийте блендером до кремоподібного стану.
Поставте посуд з сумішшю на водяну баню. При постійному помішуванні варіть 15-20 хвилин. Вийде пластична маса, що тягнеться.
Гриби поріжте невеликими шматочками і обсмажте на олії, злегка присоліть.
Вмішайте гриби в сирну масу. Періодично помішуйте до повного охолодження сиру.
На замітку

Якщо сир не загусає до потрібної консистенції, додайте трохи більше соди. Але не переборщіть, інакше вона буде відчуватися в готовій закусці.