Незважаючи на попередню заяву правоохоронців про те, що силою поліція утримувати українців від відвідування кладовищ під час поминальних днів не стане, 22 тисячі співробітників Нацгвардії і Нацполіції забезпечуватимуть громадську безпеку і проводити роз’яснювальну роботу протягом вихідних, 25 і 26 квітня.

За порядком під час поминальних днів буде стежити поліція і Нацгвардія. Фото: скріншот YouTube
Понад 22-х тисяч поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії будуть забезпечувати громадську безпеку під час традиційного проведення поминальних днів в Україні. В основному, на плечі співробітників правоохоронних органів буде покладено завдання по проведенню роз’яснювальної роботи серед українців, які, незважаючи на карантин, все-таки вирішать відвідати могили родичів в цей період, а також. Крім того, поліція буде стежити за дотриманням режиму карантину у кладовищ, повідомили в прес-службі МВС.

Варто відзначити, що раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко порекомендував місцевій владі закрити кладовища під час проведення поминальних днів, однак подібне розпорядження має рекомендаційний характер.

 

У ряді міст кладовища закрили перед поминальними днями. Фото: скріншот YouTube
Проте, в кількох містах така заборона все ж був введений, і за його дотриманням правоохоронці зобов’язані будуть стежити. Йдеться, перш за все, про столицю та інших містах-мільйонниках – Дніпрі і Запоріжжя. Також рішення про закриття кладовищ було прийнято в Сумах, Житомирі, Вінниці, Рівному, Івано-Франківську, Мукачево та підконтрольної Україні частини Донецької області. В Одесі ж і Херсоні місцева влада вирішила обмежитися забороною в’їзду на кладовища і забороною на проведення на їх території застіль.

Автор

Удовенко Олександр