Колишній грузинський президент і колишній губернатор Одеської області знову повернувся в політику і знову через нього вибухнув скандал. На цей раз не з Аваковим, а з Грузією.

Справа в тому, що після призначення Міхеїла Саакашвілі на посаду в офісі президента України, Грузія відкликала свого посла в Україні для консультацій.

Грузинська влада висловлювали невдоволення призначенням Саакашвілі, оскільки щодо нього в Грузії порушено кілька кримінальних справ. Однак, не дивлячись на це, президент Зеленський все ж дав Саакашвілі посаду в своєму офісі. Тепер екс-президент Грузії буде працювати в Нацраді з питань реформ України.

 
В сторону грузинської влади висловився і сам Саакашвілі. Про це повідомляє видання «Главред». Так, на думку Саакашвілі жителі Грузії помруть від голоду, якщо відносини з Україною зіпсуються. «Виходячи з розмірів, Грузія більше потребує Україна, ніж навпаки», – сказав українсько-грузинський політик.

За твердженням Саакашвілі, велика частина продуктів в магазини Грузії завозиться з України. До таких продуктів відносяться зернові, гречка, м’ясопродукти, молоко.

«Кинути тінь на відносини з Україною – це катастрофа, і завтра люди в Грузії помруть від голоду», – заявив Міхеїл Саакашвілі.

Нагадаємо, що Міхеїл Саакашвілі був позбавлений українського громадянства після скандалу з Петром Порошенко. Президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі український паспорт.

Джерело: РБК

Автор

Удовенко Олександр