Хлорофіліпт – це лікарський засіб, діючою речовиною якого є екстракт з хлорофілів евкаліпту. Коштує він не дорого й має декілька лікарських форм: спиртовий розчин, олійний розчин, спрей та таблетки. Хлорофіліпт має дуже багато лікувальних властивостей, тому люди використовують його по різному.

Хлорофіліпт від болю в горлі, фарингіту та ГРЗ.
Для цього необхідно розчинити 1 ст. л. спиртового розчину хлорофіліпту в склянці теплої води та полоскати горло й ротову порожнину до 5 разів на день. Також, додатково можна використовувати спрей та таблетки для розсмоктування.
Хлорофіліпт для лікування ангіни.
Для цього необхідно огорнути палець марлею або взяти ватний тампон, занурити в олійний розчин хлорофіліпту та ретельно протерти мигдалики. Також, хворі лакуни промивають спиртовим розчином хлорофіліпту, на 150 мл теплої води 1 ч. л. препарату.

Хлорофіліпт для лікування риніту.
Для цього необхідно змочити ватні турунди в олійному розчині та помістити їх в носові порожнини на 10 хвилин.


Хлорофіліпт для лікування герпесу та вугрового висипу.
Для цього необхідно змочити ватну паличку у спиртовому розчині та обробити запальні й герпетичні елементи.

Хлорофіліпт для лікування стоматиту та пародонтиту.
Після кожного прийому їжі, полощіть ротову порожнину таким розчином: склянка теплої води, 1 ч. л. соди та 1 ч. л. спиртового розчину хлорофіліпту.

Хлорофіліпт проти сухості та тріщин п’ят.
Після содової ванни для ніг, ретельно потріть проблемні ділянки пемзою, а потім змажте шкіру масляним розчином й вдягніть теплі шкарпетки.
Хлорофіліпт для лікування опіків.
Для цього потрібно робити аплікації з масляним розчином два рази на день.

Хлорофіліпт як антиперспірант.
Змішайте 3 ст. л. спиртового розчину хлорофіліпту, 1 ст. л. соди, склянку води та 2 краплі олії чайного дерева. Наносьте засіб на проблемні чисті ділянки зранку та перед сном.

Будьте здорові!