Я – лікар – нейрохірург, працюю в Лікарні Швидкої Допомоги м. Києва (КНП”КМКЛШМД”).

Сьогодні отримала зарплату за квітень… 1500 грн. Це можна назвати зарплатою нейрохірурга???

ЦЕ насміх та знyщaння з лікарів, які аж 9 років лише навчаються! А хтось, як я, ще й оплачував навчання (>100тис.грн за університет, > 100 тис.грн за інтернатуру), хоча сама відмінно навчалася з 1-го шкільного класу.

Нейрохірурги – боги медицини в усьому світі, лікарі номер один. А в Україні ми хто?!! Люди навіть без освіти заробляють в 10 разів більше!
А я ті кошти, що внесла за вищу освіту, буду до пенсії повертати такою зарплатою((((

Тим більше в період пaндeмії держава обіцяла підвищити медикам зарплати, додаткові виплати по 6 тис. грн, надати повноцінний захист від кopoнaвiрyсy (костюми, маски, окуляри тощо), возити лікарів на роботу та з роботи, навіть на таксі!!! Де це все??! Навіщо ця брехня??!

Можливо хірургам, що мають планові операції, зарплати не потрібні, але не ургентним! Ми працюємо цілодобово, невідкладно надаємо медичну допомогу, – це тяжкі випадки, що потребують негайної нейрохірургічної допомоги! Кожний 2-й пацієнт може бути заражений не тільки кopoнавipyсом, але й букетом інших захворювань, про які ургентному лікарю можна лише здогадуватись

Зазвичай наші пацієнти в неадекватному стані, а то й, взагалі, без свідомості. Хтось виживає, а хтось пoмиpaє… Нейрохірургія – дуже важка, як фізично, так і морально. А ургентна – тим більше! Ні спимо, ні їмо, в туалет не маємо часу сходити!!! Цілодобові чергування на ногах!!! І от як нашу працю оцінює держава… З таким відношенням в Україні скоро не буде нормальних ургентних лікарів…

Маріна Гаврилишина

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.