Незважаючи на щоденний приріст хворих коронавирусной інфекцією в Україні почали послаблення обмежувальних заходів, введених на період карантину. Українці змогли вийти на роботу, але зіткнулися з великою проблемою – оскільки транспорт ще не запустили, багатьом проблематично добиратися до роботи. Наступного тижня українцям обіцяють запустити громадський транспорт.

Однак, в ЗМІ вже пишуть, що вартість проїзду в маршрутках і автобуса підвищать, пише Politeka.

Власники міських маршруток і міжміських автобусів в один голос заявляють, що підвищення не вдасться уникнути, так як це буде економічно обґрунтовано.

 
Згідно з новими правилами, за рейс можна буде перевозити певну кількість пасажирів, набагато менше, ніж раніше. При цьому, витрати на бензин залишаться колишніми і заробітну плату персоналу потрібно платити повністю інакше водії і механіки просто звільняться.

Директор транспортної фірми Микола Бацан прогнозує, що тариф буде не менше 10 гривень, хоча до карантину вартість проїзду становила 7 гривень.

Інші ж столичні маршрутники прогнозують, що проїзд буде коштувати до 15 гривень, а в залежності від дальності в маршрутках проїзд і зовсім досягне 20 гривень.

Поки великі автопідприємства відмовчуються про те чи чекати підвищення, а ось приватники вже думають про нові розцінки.

 
Приватний підприємець Андрій поділився, що до карантину він з напарником щодня возили пасажирів до Києва і з Києва двома маршрутками, в кожній з яких по 18 місць.

Тепер же по карантинним правилами вони будуть мати право перевозити 12 осіб, кожен буде сидіти окремо. Тому, він прогнозує, що проїзд подорожчає з 100 до 150 гривень за людину.

Відзначається, що багато пасажирів готові переплачувати за проїзд, тільки аби дістатися вчасно до потрібного місця. Один з жителів столиці, який проживає на Троєщині поділився, що на міський транспорт у нього надії мало. Тому, він готовий платити подвійний тариф маршрутникам за сидяче місце, тільки б їх запустили.

Автор

Удовенко Олександр