Іноземні батьки немовлят, народжених від сурогатних матерів в Україні, зможуть приїхати та забрати їх, але при цьому повинні будуть дотримуватися встановлених Кабінетом Міністрів правил.

Про це повідомляє МЗС, передають Українські Новини.

Згідно з розпорядженням Кабміну від 14 березня про тимчасове обмеження перетину державного кордону, іноземці можуть в’їжджати в Україну за погодженням з МЗС.

Для цього іноземне посольство має направити відповідний запит до МЗС України.

Крім цього механізму, уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денисовою був напрацьований додатковий варіант подачі запиту – шляхом звернення батьків до Офісу омбудсмена.

При цьому в’їзд і перебування іноземців на території України мають відбуватися з дотриманням правил, установлених постановою Кабміну для запобігання поширенню COVID-19.

МЗС не уточнює, про які правила йдеться, однак даний документ, серед іншого, передбачає обов’язкове проходження тими, хто перетинає держкордон, 14-денної обсервації в ізоляторах або самоізоляції з використанням додатку “Дій вдома”.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», у Києві 50 немовлят тримають у готелі, оскільки вони народжені сурогатними матерями для іноземців, а ті не можуть їх забрати через карантин.