Зустріти подорожник можна повсюди. Одна назва рослини говорить сама за себе. Подорожник здавна відомий своїми цілющими властивостями, тому збирати його необхідно в той час, коли починається процес цвітіння. Погоду обирають суху та сонячну. При збиранні розетку чіпати не можна, бо надалі подорожник не виросте.

Ліки, які виготовляють з подорожника володіють сечогінною, гіпотензивною, кровозупинною, протизапальною та ранозагоючою дією.

Використання подорожника, якщо родимки почали рости та з’явилися больові відчуття. Необхідно вживати настій на протязі 40 днів, додавши цукор або мед. З профілактичною метою повторне лікування проводять через кожні 6 місяців.

Застосування при спастичному коліті. Змішайте 1 кг цукру та стільки ж подорожника. Листя шарами вкладайте в каструлю та посипайте цукром. Залишіть ліки настоюватися місяць. Після суміш необхідно процідити та зберігати в холодильній камері. Вживати по 1 столовій ложці за пів години до вживання їжі, тричі на добу.

Найчастіше використовують подорожник при онкологічних захворюваннях. При онкологічному захворюванні легенів та шлунку необхідно взяти одну частину дрібно нарізаного листя рослини й таку саму кількість піску. Залишіть настоюватися в теплому місці – 14 днів. Після вживайте ліки 4 рази на добу по 1 столовій ложці, за пів години до вживання їжі.

Як приготувати ліки.

Чисте листя розітріть. Додайте невелику кількість води та поставте на плиту для підігрівання. Цю суміш разом з додаванням натурального меду вживають при високій температурі та кашлі – кожні 60 хв., по 1 ч. л.

Чисту зелень рослини подрібніть та вичавите з нього сік. До цієї кількості соку додайте стільки ж меду. Поставте на плиту та проваріть на протязі 20 хвилин. Вживають тричі на добу, за 20 хвилин до їди по 1 столовій ложці. Для зберігання сік заливають такою самою кількістю спирту. Використовують при запаленнях шлунку, колітах, ентеритах, виразковій хворобі.

Пам’ятайте, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Перед застосуванням неодмінно порадьтесь з лікарем.

Джерело:globalpres.co