Комітет з питань цифрової трансформації підтримав законопроект щодо усунення перешкод для функціонування електронного квитка та стимулювання безготівкових методів оплати на транспорті. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради України.

“Народні депутати розглянули Проект Закону “Про внесення змін до статті 9 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” щодо усунення перешкод для функціонування систем електронного квитка та стимулювання впровадження безготівкових методів оплати на транспорті” (№3113)”,- зазначається в повідомленні.

Повідомляється, що законопроектом пропонується внести зміни до пункту 4 статті 9 Закону “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, якими передбачається можливість не застосовувати вимогу використання реєстраторів розрахункових операцій і розрахункових книжок у разі здійснення оплати за проїзд на автомобільному та електричному транспорті в безготівковій формі з використанням електронних платіжних засобів.

“Члени Комітету розглянули проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку складення протоколів про адміністративне правопорушення за порушення права на інформацію” (№3327), направлений на комплексне удосконалення норм чинного законодавства України щодо порядку складення протоколів за статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення у частині, що стосується порушення права на інформацію відповідно до Закону України “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”,- йдеться в повідомленні.

Також на засіданні був розглянутий законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження договірного порядку надання дозволу на кабельну ретрансляцію)” (№3455).

“Усі три законопроекти Комітет рекомендував прийняти за основу з урахуванням зауважень”,- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, податкова роз’яснила, чи треба зберігати чеки з платіжних терміналів.