Пропонуємо вам рецепт цікавої страви, яку з легкістю можна подати на святковий стіл або просто приготувати на вечерю. Страва неймовірно апетитно виглядає і у вас відразу з’явиться бажання її спробувати.

Для її приготування ми використовуємо свинину, але якщо ви не вживаєте її в їжу, то в якості заміни можна використовувати куряче філе. Подавати «Ведмежу лапу» можна з будь-яким гарніром або просто з салатом.

Необхідні продукти

400 грам свинини
2 курячих філе
500 грам картоплі
150 грам твердого сиру
2 столові ложки борошна
сіль, перець за смаком
рослинна олія
Покроковий процес приготування
М’ясо промиваємо та нарізаємо пластинками завтовшки 1,5-2 см. Кладемо шматочки в пакет і відбиваємо з двох сторін. Підготовлене м’ясо солимо і перчимо до смаку.

Картоплю очищаємо і натираємо на тертці. Заливаємо її водою і залишаємо на 10 хвилин. Натираємо на тертці твердий сир.

Картоплю віджимаємо від води, додаємо сіль і перець за смаком. А також вбиваємо куряче яйце і добре перемішуємо. У масу додаємо пшеничне борошно і знову перемішуємо.

У сковороду наливаємо трохи олії. Потім викладаємо трохи картопляної маси (за величиною шматка м’яса), зверху кладемо м’ясо і накриваємо картоплею. Обсмажуємо заготовку з двох сторін до світлої золотистої скоринки. Точно так робимо з іншими шматочками.

Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо зверху заготовки. Присипаємо їх сиром і ставимо «лапи» в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 40 хвилин.

Готові лапи перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.

джерело